Sesiunile de comunicări ale Institutului Geologic al României continuă și în luna martie cu două prezentări:

  1. Metode imagistice neinvazive în geologie: Tomografia Computerizată și Radiografia Digitală – Prof. Dr. Octavian Duliu
  2. Determinarea coralilor cu ajutorul tomografiei – Dr. Rodica Galina Prică

Profesorul Dr. Duliu este licențiat în Fizică Nucleară la Universitatea din București din anul 1969 și doctor în Rezonanță Paramagnetică al Institutului de Fizică a Semiconductorilor V.E Lashkaryov din Kiev, din anul 1973. Din anul 2012 este și doctor în Științele Pământului al Universității din București. În prezent este profesor emerit și coordonator de doctorat în cadrul Facultății de Fizică, Universitatea din București, și Cercetător științific gradul I în cadrul Institutului Geologic al României. Cele peste 250 de articole publicate în reviste științifice de renume și volumele de autor/coautor în 9 cărți apărute în edituri internaționale vorbesc despre vasta experiență a acestuia. Prof. Duliu va prezenta tehnicile a două metode de analiză folosite cu succes în studiul diferitelor probe geologice.

Dr. Rodica Galina Prică este specialist în petrografie și expert acreditat de Ministerul Culturii în același domeniu. În lucrarea de doctorat susținută în anul 2015 la Universitatea Tehnică de Construcții București – Facultatea de Inginerie a Instalațiilor, a abordat o temă de actualitate – geotermalismul. În cadrul muzeului realizează activități șțiințifice, educaționale și de muzeografie. Va prezenta o comunicare despre corali și determinarea acestora prin intermediul tomografiei, ca aplicație a metodelor imagistice în geologie.

Vă asteptăm în data de 23 martie 2023, ora 14:00 la sediul Muzeului Geologic Național din Șoseaua Kiseleff, nr. 2. Intrarea este liberă.