Obsidianul și bedrock-ul există!
Invităm copii să ni se alăture la un atelier tematic în care vom discuta despre materialele naturale utilizate în jocuri virtuale (Minecraft), analizând asemănări și deosebiri cu noțiunile din geologie.
Vom discuta despre cuarț, diamant, obsidian, „emerald” și chiar …..„bedrock”. Împreună o sa încercăm să descoperim dacă „netherite”-ul există și vom vorbi despre activitatea dintr-o mină adevărată și despre resurse regenerabile/reutilizabile.
Descrierea programului:
- prezentare teoretică (Power Point);
- vor fi văzute și se vor analiza proprietățile fizice pentru o serie de minerale și roci (obsidian, diamant, roci metamorfice, silex, bombe vulcanice – lava întărită, ametist, aur, fier, cupru, lapis lazuli, etc.)
- atelierul se desfășoară în intervalul orar 11.00 – 17.00 pe bază de programare prealabilă cu minim 3 zile înainte
Perioada de desfășurare :
- Iunie-septembrie 2023 (pe bază de programare)
Condiție de participare :
- atelierul se adresează copiilor cu vârste între 6-14 ani;
- durata unei întâlniri este de 1h. ;
- numărul maxim de participanți este de 25/grupă, numărul minim 7/grupa
- prețul biletului 30 lei;
- accesul la atelier se face pe bază de înscriere telefonică (de marți până vineri în intervalul orar 10:30-17:00), în limita locurilor disponibile;
- participarea copiilor la program reprezintă acordul ca fotografiile realizate în timpul desfășurării atelierului să poată fi folosite, de către Muzeul Geologic Național, pentru promovarea programelor educaționale proprii.
Pentru informații și înscrieri: Tel. 031.438.17.44 int. 114 sau 0766.625.535
Coordonatorii programului:
Dr. Monica MACOVEI
Dr. Dan GRIGORE