Noaptea Muzeelor 2018

Muzeul Geologic Național – 100 de ani de geologie în slujba României Mari

În fiecare an, Institutul Geologic al României, prin Muzeul Geologic Național (adăpostit în clădirea monument construită în urma unui Decret Regal semnat de Majestatea Sa Regele Carol I al României), participă la evenimentul “Noaptea Europeană a Muzeelor”. Pentru ediția care va avea loc în data de 19 mai 2018, muzeul a pregătit un program de vizitare special, care se va desfășura în intervalul de timp 18,00 – 24,00 ( ultima intrare) și va cuprinde:
– Vernisaj expoziție temporară “Centenar Geologic”. Muzeul Geologic Național pune în valoare geologia ca știință printr-o rememorare a perioadei din jurul anului 1918 dintr-o perspectivă inedită care să aducă în atenție activitatea profesională și nu numai a personalului Institutului Geologic al României. Publicații științifice (Dări de seamă) din anul 1918, caiete de teren, ciocane geologice, busole, o harta geologică realizată în anul 1918, obiecte de mobilier, ustensile de laborator, tablouri, fotografii de epocă, filme, etc. toate sunt reuniteîntr-o expoziție care se va deschide publicului larg începând cu Noaptea Muzeelor și care va putea fi vizitată pe parcursul întregului an.

– MOBEE Expoziția Mobilă Despre Cutremure. Își propune să aducă o schimbare în abordare, folosind puterea informării și a educației non- formale. Proiectul MOBEE este unic deoarece trasmite informții actuale și avizate, referitoare la ce sunt cutremurele, cum ne pot afecta și ce putem să facem pentru a ne proteja de efectele lor, prin intermediul tehnologiilor moderne. Proiectul este coordonat de către Institutul Național pentru Fizica Pamântului, instituție cu autoritate și tradiție în domeniul seismologiei, Universitatea Națională de Arte asigură calitatea vizuală a materialelor proiectului, iar tehnologiile digitale sunt realizate de către Siveco SA.

– Vizitatea expoziției permanente a Muzeului Național de Geologie care ilustrează toate ramurile științelor geonomice – de la formarea planetelor, a mineralelor, a rocilor, a zăcămintelor de substanțe minerale utile, tectonică globală, până la evoluția vieții pe Pământ, apariția omului și interacțiunea sa cu Terra.

– „Expo Cristal”.Expozițiile cu vânzare de minerale, cristale, obiecte de podoabă și fosile de la Muzeul Geologic Național au o tradiție de peste 12 ani. Trăsătura caracteristică o constituie faptul că toate exponatele suntnaturale, iar podoabele artizanale confecționate de expozanți sunt realizatedin cristale ce provin din cele mai exotice tari (Madagascar, India, Pakistan, Australia, Brazilia, Africa de Sud, etc.). Expoziție se va desfășura în curtea muzeului iar vizitatorii vor avea ocazia unică de a achiziționa un suvenir geologic vechi de milioane de ani.
– “Cristale prețioase – Desene haioase” expoziție temporară de schițe și desene aparținând elevilor participanți la programele și evenimentele educaționale derulate de Muzeul Geologic Național.

– Lansare logo: “Știați de ce Romania este așa Mare?” În anul Centenarului Marii Uniri, Institutul Geologic al României cinstește personalitatile marilor geologi, membri ai comisiei de experți din delegația României care a participat la Conferința de pace de la Paris din anul.
Acces: gratuit Orar 18.00 – 24.00 (ultima intrare) Adresă: Șoseaua Kiseleff, nr. 2, București
Telefon: 031/438.17.44 Email: office(at)igr.ro Web:www.geology.ro
Facebook: https://www.facebook.com/MuzeulNationalDeGeologie
https://www.facebook.com/geology.ro/