18425268_1321744244528305_231737309332688714_n

 

Institutul Geologic al României – Institut Național de Cercetare-Dezvoltare în domeniul Geologiei, Geofizicii, Geochimiei șiTeledetecției (IGR), are în subordinea sa o importantă secție de știință și cultură din România, Muzeul Geologic Național. Muzeul, adăpostit în clădirea monument construită în urma unui Decret Regal semnat de Majestatea Sa Regele Carol I al României, și-a deschis porțile publicului larg în data de 10 aprilie 1990.

Ca instituție afiliată EuroGeoSurvey dar și Rețelei Naționale a Muzeelor, IGR, prin Muzeul Geologic Național, participă în fiecare an la evenimentul “Noaptea Europeană a Muzeelor”. Pentru cea de-a 13-a ediție, care va avea loc în data de 20 mai 2017, muzeul a pregătit un program de vizitare special, care se va desfășura în intervalul de timp 19,00 – 24,00 ( ultima intrare) și va cuprinde:

-Vizitarea expoziției permanente, cu accesul nelimitat al publicului în incinta muzeului, în cele mai importante săli de expoziție. Astfel, vizitatori vor face cunoștință, într-o succesiune logică,  cu toate ramurile științelor geonomice, începând cu formarea Universului și a Sistemului Solar și continuând cu formarea Pământului, apariția și evoluția vieții, inclusiv a omului.

– Vizitarea expoziției “Grădina Dinozaurilor”(curtea MNG, aripa S)

Expoziția tematică realizată în parteneriat cu Dino Parc Râșnov, va cuprinde o serie de replici, în mărime naturală, ale unor dinozauri care au trăit acum sute de milioane de ani, realizate după ultimele descoperiri paleontologice. Lumea dinozaurilor, așa cum era atunci, prinde viață în curtea

Muzeului National de Geologie! Expoziția “Grădina Dinozaurilor”demarează în Noaptea Muzeelor și va avea caracter temporar fiind deschisă publicului până în 17 iunie 2017.

 

Vizitarea expoziției “Lumea cuarțului”(sala de conferință MNG)

Expoziția temporară dedicată evenimentului NoapteaMuzeelor 2017, va cuprinde 13 piese principale reprezentând cele mai cunoscute varietăți ale cuarțului. Piesa centrală este un craniu de cuarț, de peste 30 de kilograme, unicul de acest gen din Europa. A fost realizată în Brazilia cu mijloace rudimentare și a fost adusă special pentru acest eveniment. Precizia tăieturilor și finisajul de înaltă calitate fac din acest exponat, un spectaculos punct de atracție.

 -“Zona de suveniruri”

 Vizitatorul va avea acces și la o mini expozitie de bijuterii, cristale pietre pretioase și semiprețioase. O ocazie unică pentru a achiziționa un suvenir geologic, o amintire a incursiunii în noaptea magică de la Muzeul Geologic Național.

Acces: gratuit  Orar: 19.00 – 24.00 (ultima intrare) Adresă: Șoseaua Kiseleff, nr. 2, București

Telefon: 031/438.17.44 Email: office(at)igr.roWeb:www.geology.ro

Facebook: Muzeul-National-de-Geologie

PARTENERI: Dino Parc Râșnov