60211134_757149391347201_4944544188571058176_o

Institutul Geologic al României – Institut Național de Cercetare-Dezvoltare în domeniul Geologiei, Geofizicii, Geochimiei și Teledetecției (IGR), are în subordinea sa o importantă secție de știință și cultură din România, Muzeul Geologic Național. Muzeul, adăpostit de clădirea monument construită în urma unui Decret Regal semnat de Majestatea Sa Regele Carol I al României, și-a deschis porțile publicului larg în data de 10 aprilie 1990.

Ca instituție afiliată EuroGeoSurvey, dar și Rețelei Naționale a Muzeelor, IGR, prin Muzeul Geologic Național, participă în fiecare an la evenimentul “Noaptea Europeană a Muzeelor”. Pentru  ediția care va avea loc în data de 18 mai 2019, muzeul a pregătit un program de vizitare special, care include activități reunite sub genericul “Noaptea Comorilor”, printre care:

–          Vizitarea expoziției permanente în intervalul orar 19:00-24:00

Expoziția permanentă din cadrul muzeului prezintă într-o înșiruire logică istoria Pământului și a vieții de-a lungul timpului geologic. Bogăția și diversitatea exponatelor ghidează vizitatorii prin lumea fascinantă a geologiei.

 

–          Vizitarea expoziției temporare „Comori și mărturii ale prețuirii/Minerale. Artefacte de metale prețioase și pietre semiprețioase”

Institutul Geological României, împreună cu Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, are onoarea să prezinte publicului expoziția „Comori și mărturii ale prețuirii/Minerale. Artefacte de metale prețioase și pietre semiprețioase”.Colecția Emil Constantinescu.

Expoziția, oferă ocazia de a admira în premieră colecții geologice, artefacte de mare valoare estetică, diplome, medalii și cărți vechi, oferite domnului Emil Constantinescu ca semn al prețuirii de care s-a bucurat în calitate de profesor, rector al Universității București și Președinte al României.

 

–          Vizitarea expoziției temporare „Comori din adâncuri

Expoziția organizată de IGR în colaborare cu „Universul Cristalelor” reprezintă o incursiune în lumea plină de formă și culoare a mineralelor, de la nașterea acestora în adâncurile pământului, până la strălucirea dată de șlefuirea lor. Expoziția cuprinde peste 200 de eșantioane provenind din toate colțurile lumii, de o varietate și frumusețe rar întâlnite. Exponatul vedeta „Tresor vert”, este un eșantion de smarald brut,cu greutatea de aproximativ 5 kg, adus special pentru eveniment din nordul Braziliei, mina Carnaiba.

 

–          Expozitie cu vânzare de bijuterii, pietre prețioase și semiprețioase

Expoziția cu vânzare de bijuterii, pietre prețioase și semiprețioase va avea loc în curtea

muzeului, zona expozitională din aripa stângă, în intervalul orar 19:00 – 24:00, oferind publicului vizitator posibilitatea de a-și îmbogăți propriile colecții.

În seara zilei de 18 mai 2019, aspectul cotidian al clădirii monument istoric din Șoseaua Kiseleff , numărul 2, va căpăta o înfățișare și mai spectaculoasă datorită jocului de lumini și umbre proiectat pe fațada muzeului, oferind un cadrul la fel de diverisifcat și colorat precum cel al comorilor expuse.

Accesul în Muzeul Geologic Național are loc în intervalul orar 19:00 – 24:00,în regim de gratuitate.

 Parteneri ai evenimentului: Ministerul Cercetării și Inovării, Institutul de Studii Avansate pentru Cultură și Civilizația Levantului, Universul Cristalelor, APART

 

Muzeul Geologic Național

București, Șoseaua Kiseleff, numărul 2.

E-mail: receptiemng(at)igr.ro

Website:  http://www.geology.ro/

Facebook:  https://www.facebook.com/geology.ro/

031/438.17.23