Muzeul Geologic Național a fost inclus în campania Vizite Interactive la Muzeu, demarată de Twinkl, cu scopul de a oferi copiilor experiențe captivante în muzeele din România

Descarcă pachetul cu resurse
Descarcă hărțile comorilor

Reprezentanții Muzeului Geologic Național invită copiii să descopere cele mai interesante exponate și povești din muzeu prin intermediul unei vânători de comori ce va avea loc la sediul acestuia.

Copiii vor fi așteptați cu o mascotă, pe care vor trebuie să o găsească folosindu-se de hărți interactive. La plecare, vor putea lua acasă un desen de colorat cu mascota, de care se vor putea bucura și mai târziu. Pachetul cu resurse pentru copii a fost realizat de Twinkl și poate fi descărcat de pe site cu un cont GRATUIT, care poate fi creat introducând adresa de e-mail și o parolă.

În lunile mai, iunie și iulie, pe lângă Muzeul Geologic Național, alte 12 muzee din țară au fost incluse în proiectul Twinkl care dorește să facă vizitele la muzeele din România mai interactive pentru copii: Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, Muzeul de Științele Naturii Bacău, Observatorul Astronomic Bacău, Muzeul de Istorie (Muzeul Național al Bucovinei), Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, Teatrul pentru Copii și Tineret Colibri Craiova, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Muzeul de Științele Naturii Aiud, Muzeul de Artă Brașov, Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva.

Pentru vizitele prin muzeele care nu au fost încă incluse în proiect, părinții pot descărca și folosi hărți ale comorilor editabile, pe care copiii vor putea să le completeze cu fotografiile și informațiile lor.