La Luxemburg, în 10 septembrie 2022, pe scena de la Musée d’Art Moderne Grand-Duc Jean (Mudam Luxembourg) au fost decernate premiile internaționale European Museum Awards-2022. La acest eveniment important, Muzeul Geologic Național a fost reprezentat de către Monica Macovei – cercetător în cadrul IGR – București.

Au fost nominalizate instituții muzeale din Danemarca, Estonia, Germania, Irlanda, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania și România.
Candidatura Muzeului Geologic Național a trecut de etapa preliminară precum și cea eliminatorie fiind nominalizat la aceste premii, fapt care reprezintă parcurgerea unei etape importante de recunoaștere a activității muzeale, culturale și educative care are loc în Șoseaua Kiseleff, Nr. 2.

Ne dorim ca instituția noastră să își continue parcursul și mai ales să se reconfirme ca reper pentru viața culturală, educativă și științifică.
Îi felicităm pe toți cei care s-au prezentat la European Museum Academy Awards, precum și echipei muzeului care a făcut posibilă această candidatură.