Activitate de informare a stakeholderilor în cadrul Proiectului GeoSEE

Dispunând de resurse geotermale importante, Orașul Hârșova este interest să le utilizeze în beneficiul întregii comunități. Un bun prilej ca reprezentanților Primariei Orașului Hârșova, alături de reprezentanților Institutului Geologic al Romaniei, să le fie prezentate niște exemple de bune practici în domeniul utilizării apelor geotermale îl constituie o activitate de informare a stakeholderilor, organizată în cadrul proiectului GeoSEE, proiect finanțat prin Programul de Cooperare Transnațională Sud – Estul Europei.
Cu acordul Lead Partner Kssena- Slovenia, din bugetul proiectului GeoSEE – (Innovative use of low temperature geothermal resources in South East Europe), s-a finanțat vizita unei delegații de la Hârșova, din care au facut parte Primarul și Arhitectul șef, precum și alți reprezentanți ai orașului. S-au asigurat cheltuielile de transport, cazare și organizarea unui eveniment în Municipiul Oradea, – zona test a proiectului GeoSEE, pentru vizitatorii ambelor instituții.
S-au vizitat următoarele obiective:
– Centrala din Oradea alimentată cu energie geotermală, care pe langă faptul că produce curent electric, alimenetază cu apă caldă și caldură un cartier de 5000 de familii.
– Serele Livada de Bihor, cu o suprafață de 2 ha, incalzite cu apă geotermală
http://www.transgex.ro/index.php?care=3&lang=en

DSC_0038

  DSC_0120  DSC_0035

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Primaria Orașului Beiuș, care a realizat un sistem de aprovizionare cu apă caldă și caldură a întregului oraș printr-un sistem care utilizează ca sursă de energie apa geotermală. Beneficiind de fonduri europene primarul a împărtașit vizitatorilor din experiența acumulată în implementarea proiectului.
– Sistemul de distribuție a apei calde și căldurii din orașul Beiuș.
Reprezentanții Primăriei Hârșova au fost interesați să caute surse de finanțare pentru realizarea unui sistem similar pentru orașul lor.