În parteneriat, Galeria Arhiva De Artă alături de Muzeul Geologic Național, vă invită la o incursiune în „REGALITATE”!

LA CERCEREA PUBLICULUI EXPOZIȚIA A FOST PRELUNGITĂ PÂNĂ LA DATA DE 15 SEPTEMBRIE 2023!
Plecând de la faptul că, prin înființarea Institutului Geologic al României, care deține în structura sa organizatorică Muzeului Geologic Național, chiar în regulamentul de funcționare semnat de Regele Carol I al României la 19 iunie 1906, se prevedea că:
„se vor alcătui colcţiuni de roci şi minerale din ţarăcare, cu învoirea directorului, vor putea fi viyitate şi consultate de public”,

iar Galeria Arhiva De Artă, este o importantă instituție care promovează arta, având drept scop păstrarea şi promovarea culturii, transmiterea valorilor morale şi artistice ale comunităţii, în perioada , în intervalul orar 10.00-17.00, de marți până duminică, în holul principal al muzeului din șoseaua Pavel D. Kiseleff, nr.2, vor fi expuse lucrări plastice care pun în lumină diferitele chipuri ale suveranilor Casei Regale. Acestea redau cu inspirație, sensibilitate și curaj chipuri de suverani, artiștii traspunând, prin penel, înalta stimă și prețuire pentru REGALITATE.
În holul principal al Muzeului Geologic Național se vor afla și două exponate de colecție:

– Semnătura originală a Majestăţii Sale Regina Ana
Pincipesa Anne Antoinette Françoise Charlotte Zita Marguerite cunoscută și sub apelativul Ana de Bourbon-Parma, soția Regelui Mihai I al României și fiica prințului René de Bourbon-Parma și a prințesei Margaret a Danemarcei, a vizitat Muzeul Geologic Național, semnând în cartea de onoare.

-Bustul Majestăţii Sala regele carol I al României creat de artistul contemporan Valentin Tănase.

Din dorința de a duce la îndeplinire îndemul Majestății Sale Carol I al României de la înființarea IGR, vă invitâm la vernisajul expozției, care va avea loc vineri, 11 august 2023, în holul muzeului, începând cu ora 15:00, când, în egală măsură, vom readuce în atenția publicului si clădirea impunătoare care gazduiește muzeul, declarată monument de arhitectură, construită în stil neo-brâncovenesc după proiectul renumitului arhitect Victor Ștefănescu la începutul secolului XX, toate acestea reușind să “zugrăvească” o poveste despre regii și reginele României.
Artiști plastici expozanți:
Valentin Tanase, Martina Grigoriță, Mihai Carnaru, Vasilica Stamate, Mioara Durbaca, Larisa Melnic, Mihaela Baci, Ileana Chirita, Cristina Tuță